DIY gepimpte agenda met ananassen en palmbomen

Het (academie)schooljaar is al eventjes bezig en voor mij is het een hele ommezwaai in vergelijking met vorig jaar. Ik ben namelijk afgestudeerd in juni, maar het werkleven roept nog (eventjes) niet naar mij. Een nieuw jaar, een nieuwe richting en een nieuwe stad! Nu ja gedeeltelijk dan toch: Brussels by day, Ghent (still) by night. Gent zal altijd mijn favoriete stad blijven, dus daarom besloot ik om in Brussel te studeren aan de Ehsal Managment School, maar te pendelen vanuit Gent en op mijn vertrouwde kotje te blijven. And so far so good, meer zelfs: de richting ligt mij vol-lé-dig en elke les overtuigt mij meer en meer dat ik verder wil in de digitale (marketing) wereld. Ik kijk uit naar de toekomst!

Dus dacht ik, aan deze nieuwe start kan ik een leuk item voor mijn blog koppelen. Een soort DIY: pimp je agenda. Om de taken, deadlines en andere werkjes bij te houden, ben ik nog steeds fan van de papieren agenda. Althans, I’m trying. Vaak betrap ik mezelf erop dat ik de agenda netjes invul in het begin van het jaar, om tijdens week 6 al mijn kleurencodes, handschrift en afvink-voornemens straal te negeren. Intensief hoor, zo alles bijhouden wanneer mijn hoofd op zich al een chaos is 😂, maar ik werk eraan. Daarom heb ik me eens op tijd naar de Hema winkels gerept om een 2017-2018 schoolagenda te kopen. Ik kocht een ‘saai’ model, enkele stickers en gadgets et voila, hieronder het recept voor een gepimpte, zomerse agenda.

Ingrediënten: 

IMG_1988

Als eerste (duh) kocht ik en simpele agenda in turquoois 😍, de ’17-’18 agenda’s zijn niet meer verkrijgbaar maar er zijn nog gelijkaardige agenda’s voor 2018 , voor zo’n €3,25 bij Hema. Daarna kocht ik accessoires en ‘knutselgerief’ zoals wat washi tape/plakband in kleurtjes en stickers. Easy peasy!

IMG_1996IMG_1997

Ik ben steevast fan van de Hema agenda’s omdat ze een duidelijk weekoverzicht hebben. Een hele week op 2 pagina’s naast elkaar helpt mij steeds om  een overzicht te houden van een drukke of iets minder drukke week. De agenda’s voorzien ook echt genoeg plaats om lessen te noteren, taken in te plannen en nevenactiviteiten te onthouden op de vele lijntjes. Ik gebruik deze agenda’s al jaaaaren en vind ze top!

IMG_1998

Een klein, schattig notitieboekje met een touch of gold (€3,95 // Hema) kon ik toch niet laten liggen. Het is al goed van pas gekomen, want het past in elke handtas en je kan noteren, tekenen en  kriebelen en krabbelen zoveel je wilt. Ik kan Hema niet buiten lopen zonder de stationary sectie te bekijken en eerlijk gezegd loop ik zelden buiten zonder een nieuwe aankoop. Ik moet wel toegeven dat ik niet zo erg veel notities moet nemen, waardoor de boekjes vaak eerst maanden als decoratie op mijn bureau liggen. Woopsssss, maar smaak hebben ze alvast wel bij Hema, dat valt niet te ontkennen.
IMG_1992IMG_1993

Ik heb al verschrikkelijk veel heimwee naar de zomer, de lange zonnige dagen en de reizen die ik heb gemaakt. Daarom deze zomerse stickers. Plus gouden ananasstickers en palmboomstickers voor amper 1 euro per pakje (vermoed ik) kan je toch niet laten liggen om mee te zijn met alle trends? Net als de irridescent tape (aka regenboog-shiny-plakband),  €2,25 voor 2 rolletjes, belandde al snel in mijn mandje.

IMG_2008IMG_2009

Wat knip-, plak- en knutselwerk en mijn gepimpte agenda is klaar voor een nieuw schooljaar vol taken, presentaties en feestjes. Work hard, play hard 😉Bottle With Popping Cork on Apple iOS 10.3.

Oh zo shiny en zomers, I love it! Een goedkope, gepersonaliseerde agenda en to be fair heb ik er al heel wat complimenten over gekregen, van mensen die me vroegen waar ik deze “coole agenda heb gekocht”. Oh well ¯\_(ツ)_/¯.

Hopelijk heeft iedereen een leuk begin van het schooljaar gehad, of begin van het werkleven voor sommige onder mijn vrienden. En vergeet allemaal niet om af en toe ook te ontspannen 😉.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s