Halloween decoratie en enge kostuums zelf maken🎃

Halloween is al eventjes achter de rug, maar toch wil ik graag delen hoe ik deze avond heb gevierd met vrienden. Ik had al een tijdje gepland om nog eens wat vrienden uit te nodigen op mijn kot in Gent en ik dacht: waarom niet eens een verkleedfeestje?! Perfecte gelegenheid om Halloween nog eens te vieren. Twee jaar geleden hebben we dit ook al goed gevierd toen we op Erasmus waren (zie -vage- foto’s hieronder) en die avond hebben we ons, nu ja om het lichtjes uit te drukken, heel erg geamuseerd en de bijhorende herinneringen gemaakt ;-).

Dit jaar besliste ik om te gaan voor een duo-kostuum, ik ging als ‘scary’ dokter en mijn vriend als ‘scary’ patiënt. De outfits kon ik lenen van mijn tante en ik bekladde ze met vals bloed, gemaakt uit rode verf die je normaal gebruikt om t-shirts of mokken te beschilderen. Op tubes staat dat deze verf uitwasbaar is, deze fase heb ik nog niet getest, maar ik vertrouw de verpakking! Ik gebruikte een schilderskwast om strepen te maken en ook mijn hand dopte ik in de verf om zo enge handen en sporen na te laten op de kledij. Het resultaat hing ik aan de waslijn in de tuin om te drogen, hopelijk dachten de buren niet dat er een moord was gepleegd in onze tuin…

22908692_10155709396557180_84759138_o

Helaas heb ik geen foto van onze outfits samen (too busy having fun 😇) maar ik heb wel enkele sfeerfoto’s van mezelf en andere enge vriendinnen om je toch een beeld te geven ;-).

Voor de decoratie heb ik me (al zeg ik het zelf) goed voorbereid. Omdat ik zo uitkeek naar deze avond, heb ik een maand op voorhand al allerlei hebbedingetjes gekocht en ben ik zelf aan de slag gegaan met enkele DIY’s.

👻 De spookjes (super eng  I know!) maakte ik aan de hand van een handige DIY video op Youtube. Ik koos zelf voor zwart papier omdat ik wist dat dit mooi ging hangen op mijn grijze muren en het toch dat tikkeltje griezeliger is!

🦇 De vleermuizen tekende ik op een blad met een template die ik random op internet had gevonden. Om je werk te besparen, plooi je je blad eerst in twee en teken je een halve vleermuis. Dan knip je het sjabloon uit (terwijl het blad dus gevouwen is). Zo heb je minder teken- en knipwerk én je vleermuizen zien er mooi symmetrisch uit, het oog wil ook wat ;-).

Daarnaast kocht ik spinnetjes en hun web (nu ja dat was de bedoeling, de eerste foto lijkt meer op spinnen in de sneeuw, but it’ll do. En zo kan ik de wol opnieuw gebruiken als sneeuwdeco voor de kerstperiode 🎄) en enkele shotglaasjes in de vorm van doodshoofden. Deze kocht ik bij de AVA en hebben mij in totaal nog geen 4 euro gekost. Score! De oranje slinger met verschillende enge (sommige eerder cute) figuurtjes kostte 2 euro in de Flying Tiger, één van mijn favoriete winkeltjes om prulletjes voor weinig geld in te slaan!

IMG_3636

Aan mijn deur hing ik mijn goede vriend, Eddy het skelet, een decoratiestuk uit mijn kindertijd dat al enkele jaren in de kelder lag te rotten 😂. Ik hing hem vast met Halloween-themed lint van de Flying Tiger. Let op de botjes, zo griezelig en tegelijk schattig voor een feestje. Als mijn gasten naar het toilet gingen, werden ze begroet door een tweede opgehangen Eddy (hèhè, beetje lugubere humor kan nooit kwaad). Check vooral die scary schaduw van onze knokige vriend! Een echt succes wanneer mijn onschuldige vrienden plots een ratelend skelet zagen bij het openen van de deur. Ook op mijn spiegel had ik in een enge spreuk geschreven in ‘bloed’ (rode lippenstift).

Kortom, een geslaagde avond zowel op decoratievlak als feestvlak ;-). Laat mij gerust weten welke ideetjes jij volgend jaar overneemt om je kot/kamer/huis zo eng mogelijk te maken met Halloween!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s